Onderstaand vind je de informatie over de tijden, de plenaire onderdelen én de parallesessies die we momenteel geprogrammeerd hebben. Er wordt op dit moment gewerkt aan het programma. Houdt de website in de gaten voor nieuwe updates en de invulling van het programma!

Als je op de titel van een onderdeel klikt, volgt een uitgebreidere beschrijving.

Kies een stage om te filteren

Alle filters verwijderen (reset)

 • 20210629speeddates-en-innovatieplein
   

  Tijdens de online inloop kan je alvast andere deelnemers ontmoeten via de unieke netwerktool en/of op het Innovatieplein. Daar geven de partners ook graag hun antwoorden op jouw vragen.

 • Arash Aazami
  20210629main-stage-1
   

  Aan het begin van deze Datadag staan we stil bij de grote uitdagingen waar we als maatschappij voor staan en waarvoor technologie als oorzaak, versneller en oplossing een prominente rol kan spelen. We zijn verheugd het woord te mogen geven aan Arash Azami. Die zijn kennis van en visie op transities, business modellen en technologie graag met jou deelt en bespreekt.

 • 10:15 - 10:30 Speeddates en Innovatieplein

  Netwerken en bezoek aan het innovatieplein

  20210629speeddates-en-innovatieplein
 • 10:30 - 11:30 Sessies

  Parallelsessies

  20210629sessies
 • 10:30 - 11:30Spelen met dataArie Stobbe20210629sessiessessies

  De openbare ruimte bestaat uit metelijk veel dingen. Speeltoestellen, lantaarnpalen, afvalbakken, groenvakken, bomen, ondergronden en nog veel meer, allemaal hebben ze te maken met beleid en beheer. Om goede plannen te maken is inzicht in data onmisbaar. Want om zinnige beslissingen te kunnen maken moet je weten wat er buiten is en hoe het een zich verhoudt tot het ander. Welke speelplek moet het eerst worden opgepakt en wat is er in deze buurt nog meer nodig? Goede data stelt de beheerder of beleidsmaker in de gelegenheid om deze data te koppelen aan andere gegevens over de buurt/wijk en zo gericht ingrepen te plannen en uitlegbaar te maken aan bewoners. Maar welke data heb je nu nodig en hoe verzamel je deze? Hoe koppel je hieraan de ‘soft’ data vanuit participatie? En hoe kun je data zo inzetten dat je jeugd en andere inwoners ook echt activeert om meer te gaan bewegen? Stedenbouwkundige Arie Stobbe vertelt je tijdens deze sessie alle ins en outs over het gebruik van data bij het maken van speel- en sportplannen, participatie en activatie. 

  Door Arie Stobbe

 • 10:30 - 11:30Hoe groene data de ruimte bepaaltBas VerbeekTom Verstraten20210629sessiessessiessessies

  We kunnen niet meer zonder groene data om de openbare ruimte toekomstbestendig in te richten en te beheren. Welke data heb je nodig? En hoe ga je hiermee aan de slag? We duiken kort in de geschiedenis van groene data. Aan de hand van diverse user cases gaan we in gesprek met de deelnemers en zoomen we in op de huidige mogelijkheden. Tot slot voeren we een interactieve discussie over de toekomst van groene data. Hoe bepaal jij de groene ruimte van morgen?!

  Door Bas Verbeek, Tom Verstraten

 • 20210629main-stage-1
   

  Deze Datadag heeft je hopelijk veel kennis, informatie en inspiratie gebracht. Maar zeker geen antwoord op al jouw vragen. Welke open eindjes zie je nog? Binnen de gebouwde omgeving en/of juist in combinatie met andere domeinen als openbare ruimte, technologie en meer? We maken graag de inventarisatie en pakken het na 29 juni op!

 • 20210629speeddates-en-innovatieplein
   

  Aan het eind van deze intensieve ochtend even met vakgenoten napraten, ervaringen uitwisselen, vragen hoe het is ...

Terug naar boven